Loading...
Ons eigen monitoringsplatform

Beheer en monitoring

Na het proces van ontwikkeling en bouw is de installatie operationeel. Nu moet het gebeuren, laat de zon maar schijnen! Op het blote oog ziet alles er goed uit, maar hoe weet je of de installatie ook daadwerkelijk goed presteert?

De omvormer, de energiemaatschappij en de meetdienst bieden inzicht en data. Maar hoe moet deze data worden geïnterpreteerd? Gebaseerd op onze ervaring hebben wij een aantal indicatoren waardoor wij in een korte tijd kunnen zien hoe de installatie presteert t.o.v. verwachting.

Het kan namelijk zo zijn dat een installatie veel kWh produceert, maar nog steeds niet goed presteert. De prestatie is namelijk onder andere afhankelijk van de instraling. Door Uw-stroom te laten monitoren, hoeft u zelf niet meer naar de installatie om te kijken en kunt u zorgeloos genieten van de zon.

Regelmatige inspectie

Onderhoud en garantiebeheer

Om te zorgen dat een business case van papier naar de werkelijkheid gebracht wordt, zal de PV-installatie regelmatig geïnspecteerd en onderhouden moeten worden. Hierdoor vermindert de kans dat de installatie uitvalt. Ook waarborgt regelmatig onderhoud de veiligheid van de installatie en vermindert het risico op ongevallen.

Door regelmatig naar de installatie om te kijken, zal de installatie minder snel verouderen. Indien er defecten aan het licht komen, onderneemt Uw-stroom namens de klant stappen om deze garantie te verhalen. In de realiteit kan het ingewikkeld zijn bij wie de garantie te verhalen valt en wanneer een onderdeel als defect gezien kan worden. Door onze ervaring weten we wanneer we bij wie kunnen aankloppen en wordt de kans vergroot dat de garantie succesvol wordt geoefend.

Kortom met monitoring via Uw-stroom neemt u stappen om de veiligheid, levensduur en zekerheid van uw PV-installatie te vergroten.

Slim inkopen en verkopen

Stroomcontracten (ppa)

Als de PV-installatie stroom begint op te wekken zal deze stroom zelf gebruikt worden of 'het net' op gaan. Er zijn veel verschillende contracten en prijsvormen om dit in te regelen. Wat sluit aan de bij de wensen in uw situatie?

Sinds 2018 is het technisch mogelijk om stroom in te kopen bij één partij en stroom te verkopen aan een andere partij. Dit gaat via een zogenaamd MLOEA punt. Voor stroominkoop wilt u de prijs natuurlijk zo laag mogelijk hebben en voor de verkoop van stroom de prijs zo hoog mogelijk. Dit tegengestelde belang zorgt ervoor dat één partij niet altijd de meest logische optie is.

Zaken als dynamische prijzen, onbalanskosten, negatieve uren wel of geen SDE, aansturing van de omvormers spelen zeker een rol bij de selectie van een stroomcontract. Ook kan het zijn dat uw huidige leverancier simpelweg niet de beste deal biedt. Door ons uitgebreide netwerk kunnen wij hierin bemiddelen en adviseren.

-->